Tävling SRK

Publicerat: 2014-03-31 / 13:23:22 | Kategori: Allmänt
Vinst LC & tredjeplats i LB:n. Hade vunnit om jag inte tappat stigbygeln för jag red nästan hela omhoppningen (LB+5) utan stigbygel. Var 2 sekunder snabbare men fick ett pet eftersom jag var helt sne och fick ett väldigt snett språng där :-( 

Jaja, riktigt nöjd med ponnyn och enda målet var att ha kul och det skulle vara lätt eftersom han gick några LA:er sist. Pker till bollnäs på lördag och hoppar LB & LA.

 
 
 

Agera tränare!

Publicerat: 2014-03-28 / 19:56:48 | Kategori: Allmänt
Gud vad jag älskar att agera tränare!!!
 
Haha, tror jag underskattar mina egna kunskaper egentligen, eller så är jag väldigt självgod - jag vet inte ... Nej men, på senare ord har jag blivit gansla bra på att sätta ord på känslor och förklara olika dilemman i olika situationer. Har väldigt ofta sett ner på mig själv när någon har bett om tips och jag har bara tänkt "men sånt kan ju inte jag .." 
 
Nu säger jag inte att jag är en tränare, nej inte alls men när jag ser att mina ord ger resultat så måste jag ju göra något rätt.
 

Fick i alla fall rida den här D-ponnyn, vilket gick över förväntan, bra. Älskar att rida nya hästar! Det var en trevlig ponny som gjorde vad man bad honom. Han var dock väldigt oskolad skulle jag vilja påstå, men det får faktiskt tidigare ryttare ta på sig. Han la sig lite på bogarna och flyttade inte bakbenen och hade inte så många växlar, men han har all kapacitet att kunna det med lite jobb! Var väldigt lydig och fin i övrigt och med lite stärkande arbete så kommer han nog sätta sig allt bättre på baken, det tror jag. Trevlig utgånggalopp hade han dessutom, hur bra som helst. Bra att jobba ifrån.
 
Sen fick ponnyns ryttare rida Sture, så att mina ord och förklaringar kunde utföras fysiskt, så att säga. Så att hon fick något att jämföra med eftersom jag vågar säga att S är väldigt välriden och har lätt för sig att inte lägga sig på bogarna, utan går lite på "bakhjulen". Hon sa i alla fall att hon kände skillnaden så jag får hoppas att hon lärde sig och känner vad hon har att sträva efter på sin egna ponny.
 

Sture kör på bakhjulen
 

Jag hoppas ni förstog skämtet

Publicerat: 2014-03-26 / 08:54:07 | Kategori: Allmänt
Haha det är klart att jag inte jobbar honom i den formen! Vet inte ens hur man gör det, haha.
Här är de riktiga filmerna från passet i söndags i alla fall.
 
 
Visst är han snygg?

Så fin!!

Publicerat: 2014-03-23 / 16:57:30 | Kategori: Allmänt

Han var så fin idag, och gick så himla fint i formen!! Återkommer senare med fler bilder från idag. <3

Ryan Gosling

Publicerat: 2014-03-23 / 16:36:10 | Kategori: Allmänt
Igår hade jag ett Ryanmaraton. Herregud vad han är snygg. Dör.

Idag var ingen bra dag

Publicerat: 2014-03-21 / 19:25:00 | Kategori: Allmänt
Sture kändes inte så bra och jag har känt mig väldigt loj. Nya tag imorgon!  Han var stel och stretig, tar dock på mig att jag inte orkade rida igenom 100%, hoppas att det bara är träningsvärk från gårdagens övning.
 
Har även blivit riktigt arg och upprörd idag, berättar någon annan gång. Ha en trevlig fredag, jag ska bara ta det lugnt. Hejdå!
 
 

Bomövning

Publicerat: 2014-03-20 / 22:30:00 | Kategori: Allmänt
Detta var dagens övning, riktigt svår faktiskt! Men den gav verkligen resultat. Bommar på varje ände och upphöjda i mitten. Jag började med att bara galoppera rakt över för att kolla att han var med på noterna. Sen började jag lägga in volten för att bryta "rutinen" och försöka få honom att lyssna på mig och vara med på noterna. I början ville han helst bara tuffa rakt fram i 380 blås och inte gå in på volten men efter ett tag väntade han fint och bar upp sig själv väldigt bra i volten. 

Det svåraste i övningen är nästan att hinna rakställa både innan och efter och man får nästan jobba lite sidvärtes på väg ut ur volten för att landa mitt över den fria bommen som avslutar övningen. Riktigt bra övning som även får hästarna att tänka mycket själva.

Jag jobbade alltså bara i galopp men man kan nog variera övningen med att länga mittenavståndet så det blir två eller kanske tre språng emellan istället för ett, ifall man har en häst som inte ha orken att gå in på sådan liten volt. Här kan ni hitta en superbra avståndstabell att prinscreen:a eller skriva ut!
 
 
 
 

Dagens fråga

Publicerat: 2014-03-20 / 10:46:28 | Kategori: Allmänt
Om ni fick chansen att åka utomlands till ett professionellt tävlingsstall och jobba, skulle ni ta chansen?

Igår fick jag jobba

Publicerat: 2014-03-20 / 10:20:00 | Kategori: Allmänt
Ni ska bara veta hur mycket jag fick jobba igår med ponnyn, haha. 
 
Han var inte dum på något sätt utan han var bara väldigt pigg. Red på Nova-bettet och utan nosgrimma. I början ville han bara springa iväg så det blev lite dragkamp. Fortsatte på mitt och Fredrikas koncept med mikroserpentiner, vilket gav resultat som vanligt. I slutet släppte han väldigt fint och lyssnade väldigt bra tillbaka och i sidvärtesrörelserna.
 
Det går bättre och bättre med skänkelvikningarna i galopp dessutom. Dock tycker han att det är riktigt jobbigt att sätta under sig vänster bakben men han vill aldrig göra fel så det blir alltid rätt - dock med motsatt rörelse .. Så söt är han!
 
Idag ska jag jobba honom ordentligt med bommar!
 
PS. Ni är jättedåliga på att kommentera! :-( 
 
Andra tävlingen tillsammans 2012. LD.
 

Saker ni (troligen) inte visste om mig

Publicerat: 2014-03-20 / 09:58:38 | Kategori: Allmänt
● Gick ut högstadiet med 397,5 poäng, började natur, hoppade av och går nu ekonomi
 
● Har ett tvångsbeteénde att jag måste dra bort skin från fingrarna. Gör detäven  i sömnen och mer eller mindre omedvetet.
 
● Har fått ett spännande erbjudande om jobb utomlands ......
 
● Är ganska osocial av mig. 
 
● Började rida på ridskola som 5-åring men red innan det på lånade hästar lite från och till.
 
● Enda gången jag visar och och över huvud taget känner känslor är på hästryggen.
 
 
 
 
 

Preliminär tävlingsplanering

Publicerat: 2014-03-19 / 12:19:00 | Kategori: Allmänt
 
 

Tömkörningen igår

Publicerat: 2014-03-19 / 09:33:53 | Kategori: Allmänt
Igår fick lillen gå på lina. Hade ingen motivation alls att rida och det är skönt för honom att ta det lugnt efter tävlingshelgen. Beslutade mig därför att tömköra honom. Sist jag gjorde det var i somras, så i början fattade han ingenting. Han ville inte gå ifrån mig och vände huvudet in hela tiden, men när vi hade repeterat lite kommandon för att gå fram och sakta av, gick det superbra. I högra varvet spände han av direkt och kunde trava i en låg trevlig form, trots att jag inte hade någon inspänning.
 
Hade lite problem med att sätta tömmarna i början, han blev lite spänd men det han trivdes på var att ha bägge tömmarna i de högsta ringarna, på manken. I vänster varv hade han svårare att spänna av och ville helst fatta galopp och blåsa upp sig, men jag lät honom bara springa och tillslut blev han lika fin i vänster varv. Han är så himla fin när han väl spänner av, vilket går efter ca 5 minuter.
 
Har en dröm att kunna köra in honom till sommaren, det skulle vara sååå kul!! 
 

Att vilja

Publicerat: 2014-03-18 / 11:19:00 | Kategori: Allmänt
Något som såklart är viktigt i alla sporter för att lyckas är att vilja. Det är väl på något sätt det som får oss att orka vidare. För mig så förstör viljan samtidigt som det är den som får mig gå ut till stallet och får mig motiverad när jag vet att alla timmar i sadeln tar mig ett litet steg närmare mitt mål och min framgång. 
 
Det är ganska intessant hur hjärnan fungerar när det gäller prestationer. Som Maggan sa: 
"Hjärnan har väldigt lätt att registrera 'jag ska inte' därför måste man istället tänka om och fokusera på något helt annat"
 
Men ack så svårt det är, när man väl sitter där. Sen på senaste tiden är det så att jag vill för mycket. När jag inte bryr mig ett skvatt om hur det går eller hur träningen ska gå, då går det så jäkla bra. Eller om jag inte orkar och bara rider helt kravlöst. Medans det på träningar när jag är riktigt taggad och vill prestera det absoluta yttersta, slutar det med att jag sitter i ett hörn och hetsgråter, typ.
 
Ridningen är det enda jag har och det enda jag kan. Jag kan verkligen inget, inget annat.
 
Därför vill jag försöka utvecklas så mycket som möjligt och det enda jag kan tänka mig är att rida. VIll ta studenten, åka utomlands och jobba. Ännu mer - vill jag åka några veckor till sommaren och jobba med hästar. 
 
Viljan är något jag saknar att se hos yngre rytttare.
Även fast jag kanske inte alltid har haft kämparglöden och orken till 100% som yngre så är det ändå något som gjort att fast jag i princip har slagit ihjäl mig, brutit armar, fått spricka i svanskotan, fått fingrar ur led, fått sparkar och tuggat grus oräkneligt många gånger så är det något som har fårr mig fortsätta och inte ens bli lite rätt. Det måste på något sätt vara viljan? Att jag i min hjärna någonstans vet att det är rätt och att jag faktiskt vill. Annars hade jag någonstans inte fortsatt.
 
Jag blir lite fundersam när jag ser barn som är rädda och osäkra i ridningen. Vill de verkligen hålla på? Vad är det som gör att de är så rädda att de måste begränsa sin ridning. Som förälder skulle jag ifrågasätta mitt barn om denne verkligen vill. Problemet sitter i fråga hos barnet själv och ingen annan kan ändra inställningen förutom ungen själv, och då spelar det ingen roll riktigt var man har för häst heller. Någon dag måste man lära sig, spelar ingen roll. Det är meningslöst att vara rädd, det hör till att göra sig illa och om man slår ihjäl sig idag eller imorgon spelar heller ingen roll. Faktum är att ingen kan ändra din inställning förutom du själv. 
 
Vet inte vart jag ville komma med inlägget, bara lite funderingar.
 
 
 

Tisdag

Publicerat: 2014-03-18 / 10:06:44 | Kategori: Allmänt
Åh vilken klassiker. Har glömt både laddare till datorn och matteboken. Wehå. Får väl ragga en laddare i alla fall nu till lektionen som börjar 10.15 också får jag väl plugga nåt annat på lektionen.
 
Ikväll är det ryttareliten, gud så kul!! Har dessutom kollat ikapp alla ponyakuten, hehe.
 
 

Bilder

Publicerat: 2014-03-17 / 16:48:29 | Kategori: Allmänt
Fotade av Fredrika
 
 

Godmorgon!

Publicerat: 2014-03-17 / 08:19:35 | Kategori: Allmänt
Idag tänker jag offra en timme av lektionen för att plugga ikapp.
 
Ligger väldigt mycket efter och måste verkligen få ordning på saker och ting. Hör av mig senare. Puss.
 
 

Helgen

Publicerat: 2014-03-16 / 17:32:26 | Kategori: Allmänt
I helgen har han gått LB-LA-LAoch han har skött sig perfekt.

0-0 fel i LB, 8 fel i LA för jag blev lite fast i handen så han petade framkant på två oxrar. Det var en A:0 så 10 hinder var det.

Idag hoppade jag ännu en LA, endast. 4 fel, petade en oxer ut ur kombinationen som var ur sväng. Fick lite väl mycket tryck i svängen så han räckte inte hela vägen ut helt enkelt. Gjorde i alla fall vad hag kunde och är nöjd över helgen! Nästa gång hoppar jag LC & LB.

Såhär såg vi ut :)

 
 
 
 
 
 

Godnatt

Publicerat: 2014-03-14 / 23:56:52 | Kategori: Allmänt
Ville bara kika in och säga godnatt.

Ponny står i stallet, glänsande och fin inför helgens bravader. Imorgon ska jag upp tidigt och äta bra frukost.

Just det, dagens idrott var ett redigt body pump-pass. För er som inte vet vad det innebär så är det ett träningssätt till musik där man under ca en timme ska träna i princip varje muskelgrupp med hjälp av stång och vikter. Hejhej träningsvärk? Det återstår att se imorgon, men jag försökte att ta det lite lugnt med lite lättare vikter på stången. 


Tog den här bilden i stan idag, på väg till bite line. Det var så fint ute idag! Köpte med mig pizza och åkte till Maja som var strandad hemma. Snällt va?

Paket till mig

Publicerat: 2014-03-14 / 20:59:49 | Kategori: Allmänt
Equiline Boavista, äntligen mitt! 




Kick ass Friday!

Publicerat: 2014-03-14 / 08:56:03 | Kategori: Allmänt
Vilken härlig dag! Somnade i tid igår igen, duktigt va? Är nu på väg in till stan för att ha en lektion, idrott borta på gymmet Sensia. Är riktigt taggad faktiskt. Slutar halv 11 och sen ska jag uträtta några ärenden för att sedan eventuellt åka till Kovland för att hämta ut ett paket, är nästan säker på att det kommer idag nämligen.

Sen blir det raka vägen hem för att fixa hästen och alla grejer till imorgon och söndag. 

Sture var riktigt fin igår i alla fall. Red lite senare än planerat men allt vi jobbade på när Fredrika var här satt till 100% igår, kändes riktigt bra. Dock rök den lösa skon igår under passet, men jag märkte inte när den for av och inte han heller. Han brukar bli riktigt öm och oren när han kliver av sig skor, men inte denna gång tack o lov. 



Rida Sturehezt

Publicerat: 2014-03-13 / 15:34:07 | Kategori: Allmänt
Landade precus hemma, nu ska jag till och rida ett sista pass på min ponny för imorgon får han vila. Dels för att han har en lös sko så jag vågar bara rida ett litet pass på planen, sern vill jag låta honom vila upp sig inför helgens meeting där jag hoppar LB & LA på Lördagen och en avslutande LA på söndagen. Känns riktigt bra faktiskt och jag tror han klarar det gallant. Lördagens LA går i A:0 så det blir skönt för mig också. 
 
 

Torsdagsfrukost

Publicerat: 2014-03-13 / 07:01:36 | Kategori: Allmänt
Somnade klockan 9 igår, förstår ni hur skönt det var?

Klev därför inte upp för sent idag och unnade mig själv en superfrukost, för att vara jag alltså. Kände nu på slutet att min oboy&mack-diet faktiskt inte riktigt håller så jag tvingade mamma handla lite mer hälsosamma alternativ. Osötad grovt bröd och naturell yoghurt till exempel, faktiskt inte så farligt som det låter. 

Behåller dock lite sockerkickar från crunchyn och juicen, så helt utan socker blir jag inte!!



Lyckat ridpass!

Publicerat: 2014-03-12 / 19:23:23 | Kategori: Allmänt
Åh vilket trevligt ridpass det blev idag. Fick sällskap av en av mina bästa vänner Fredrika som även är en av mina bästa tränare. Win-win skulle man kunna kalla det *blink, blink*
 
Sture var fruktansvärt fin idag. Trots att han vilade igår. Trots att jag red på Nova-bettet.
Det blev ett riktigt trimpass för att försöka få lös han lite i bogarna, där han har blivit väldigt ojämn på senaste tiden och han vill inte riktigt ta igenom höger varv och han "sladdar" gärna ut med bakbenen när man tar igenom höger tygel och höger sida. Samtidigt svarar han inte alls bra på vänster yttertygel utan jag måste stabilisera hästen när han rakställs med 100% innertygel. Inte så hållbart, eller hur? 
 
Efter lite jobb så blev han riktigt fin, främst i traven. Då blev han liksidig och stabiliserade sig fint på bägge tyglarna och senare släppte han även bra i galoppen. Vi jobbade med lite halvhalter och mycket varvbyten, samtidigt som jag fick reta honom och låta honom ta stöd själv. Väldigt lärorikt pass, tacka vet jag Freddan.
 
Vi tog även lite bilder, kul va?
 
 
 
 

Work in progress

Publicerat: 2014-03-12 / 11:54:08 | Kategori: Allmänt
Detta är alltså min rygg just nu. Tanken är att jag snart ska skaffa mitt första gymkort! Är taggad på att börja gymma för många av mina vänner tränar regelbundet och jag vill också... 

Främst vill jag minska mitt kroppsfett och inte bli så mycket mer biff, hellre lite smalare så de syns ;)


Ser ni att högersidan är vekare än vänstra? Tror det har att göra med att den har varit bruten en gång i tiden, och eftersom jag inte gymmar så har jag inte lagt fokus på att jämnbelasta, har bara ridit som vanligt. Känner dock att jag inte är lika stark i den sidan när jag trimmar hästarna! 



Kontakt

Publicerat: 2014-03-12 / 10:33:00 | Kategori: Allmänt
För att lättast nå mig, så kan nå mig på min e-post:
[email protected]
 
 


Ryttareliten

Publicerat: 2014-03-12 / 00:22:19 | Kategori: Allmänt
Herre min gud vilket fantastiskt program! Hade höga förväntningar och jag blev inte ett dugg besviken. Tycker att människorna som jobbat bakom programmet även har filmat bra bilder som fångar det här lilla magiska bakom allt, vardagen och på banan. Fantastiskt minst sagt!
 
Plötsligt fick jag mer motivation och inspiration att spendera fler timmar i sadeln, det finns inget mer värt än det.
 
Här kan ni se första avsnittet!
 
 
 

Fan vad gulliga ni är!

Publicerat: 2014-03-11 / 12:35:14 | Kategori: Allmänt
Går in på bloggen och ser att i är ett stadigt antal som faktiskt kikar i här, gud vad ni är söta <3
 25 unika om dagen är 25 för många, så u är jag riktigt sugen på att köra igång min lilla blogg!