New in

Publicerat: 2013-04-19 / 22:13:39 | Kategori:

Detta hämtade pappa ut på posten idag, helt nytt!! Så himla nöjd. Red på det ikväll och det kändes riktigt bra.


Helgens tävlande

Publicerat: 2013-04-10 / 01:10:23 | Kategori: Allmänt

Hej!
Helgen var strålande faktiskt. Ponnyn fick sig en genomkörare av duktiga Fredrika på fredagen och trodde att han skulle vara lite loj på lördagen, men icke. Har var riktigt fräsch och hade ett tryck i bakbenen jag aldrig varit med om tidigare. (Hej Fredrika ;) ;) ;) haha nä, men det behövdes verkligen det där passet dagen innan.

Red inte fram så länge och värmde honom i alla gångarterna, sen in på framhoppningen där han var lika fin.

LC:n var väldigt lätt, inga större svårigheter där. Han var i tvåan, en oxer på långsidan men det var inget speciellt, bra fly och fick bra distanser på alla hinder! 0+0 där och en tredjeplats. Kom av mig i omhoppningen efter ett hinder, skullens genat mellan två hinder men jag kom av mig som sagt och fick rida runt. Men jag är nöjd med den tredjeplatsen trots allt, det var rätt många starter!

Inför LB:n trodde jag att han skulle vara lite trött i alla fall, men inte alls. Samma som i föregående klass så värmde jag honom ute, inget fix eller trim.

Inne på framhoppningen var det ganska hektiskt och många där inne så han stressade upp sig och blev andfådd efter bara någon minut, jag tappade lite ridning men Fredrika hjälpte mig att å upp tempot igen och sprången blev avsevärt bättre, sen gav vi oss ganska snabbt eftersom han var så stressad.

Han är cool, först från att vara tokspänd till att bli riktigt cool på banan. Rider alltid till mitten av banan och gör halt, samt klappar honom tills jag får startsignal ungefär. Red en volt runt muren (aldrig hoppat innan) och sen rullade vi på. Banan var faktiskt ganska svår, mycket hinder och mycket vändningar fram och tillbaka i ridhuset. Är ju dock bra då man får träna och få insikt på större/svårare banor ridmässigt. Dock gjorde jag världens tabbe i denna klass, ingen stor grej. Fläskade in i kombinationen för att få bra språng på B-hindret, bra tänkt av mig för det gick galant men sen fick vi en jäkla fart ut ut kombinationen, mot ett relaterat. Det var väl ungefär fem språng, det gick så fort och min reflex var att försöka ta någon förhållning och såklart lägger jag honom i botten på det hindret så han hinner inte alls hoppa upp sig. 4 fel alltså. Men jag är så himla nöjd med ponnyn, synd bara att jag ska tabba mig och förstöra för honom. Fast, i och för sig så går han nog inte och funderar på att han rev 6:an .. ;)

Fick superfina bilder av Felicia! (Feliciahedlund.blogg.se)


Bloppis

Publicerat: 2013-04-06 / 01:58:49 | Kategori: Bloppis

Eskadron Polo Pad + huva
800:- inkl frakt.


Ridtäcke stl. 125 i rejält tyg (nylon?)
150:- inkl frakt

kontakta mig på [email protected]

Lättare än jag trodde

Publicerat: 2013-04-05 / 23:32:44 | Kategori: Allmänt
Ni var faktiskt mer lättlurade än jag trodde, haha! Även de som känner mig gick på det, haha!
 
Ni fattar väl att jag inte tänker sälja Sture och att tror ni hans LB-debut gick dåligt? Oh nej!! ;)
 

Freddy hela dagen

Publicerat: 2013-04-05 / 21:51:55 | Kategori: Allmänt
Dagens lilla äventyr styrde mot Sundsvalls Ridklubb där jag och Fredrika hade bokat in en liten rid- och fotodag. Eller egentligen, hade inte tänkt rida från början så jag hade bylsat på mig mjukisar och hela köret men Fredrika kastade åt mig en outfit så jag fick rida även jag!!

Anna + Storhäst = sant, eller?!
Nja, asså antalet gånger jag har ridit storhäst kan räknas på en hand, därav mina erfarenheter. Det är sjukt kul men mer våldsam ridning i jämförelse med mitt lilla fjun till ponny. Fast våldsam är väl inte rätt ord, kan inte riktigt förmedla känslan men det är så mycket kraft på en och samma gång! Red väl en kvart kanske och gud så det kändes, särskillt när Fredrika står bredvid och gapar i att jag ska sitta ner på rumpan! Lite svårare än att sitta ner på ponny, lite lite. Haha ;) En erfarenhet rikare, och en supertrevlig dag att minnas!

Sen åkte vi hem till mig och red Sture, de bilderna får ni sen! :D


Jag och fina Tabbi!

Följande två bilder ser vi Fredrika och Tabbi, alla borde kolla in fredrikas grymma blogg HÄR.
 

Mycket vill ha mer

Publicerat: 2013-04-04 / 02:35:27 | Kategori: Allmänt
Åå, vår = tävlingar = inspiration = SHOPPINGSUG.
Brunt och beige är verkligen hett i vår, tänkte göra ett litet kollage på snygga grejer senare. Skulle absolut inte ha något emot dessa snygga grejer! Stövlar är mest akut då jag behöver hemmastövlar nu framåt våren, och ett par tvåfärgade skulle ju vara perfekt. 

Sedan Equilines blingschabrak, mm. Behöver jag säga så mycket mer än att jag vill ha ett? Brunt eller beige även här, vette fasen dock hur jag ska få tag på ett beige, är slut överallt! :( Kanske man kan fråga på Equeen om de kan ta hem, eller i värsta fall egendesigna ett likadant?!
 

Bestämt nu

Publicerat: 2013-04-01 / 23:06:32 | Kategori: Allmänt


LB-debuten

Publicerat: 2013-04-01 / 18:55:50 | Kategori: Allmänt
Åh, orkar inte skriva. Har varit depp hela dagen.
 
Var så himla taggad också vägrar vi ut oss, han brukar inte göra såhär, helt förjävligt. Sur och arg hela gårdagen och idag var han som vanligt. Vill inte att han ska göra såhär på tävling!!