Bett

Publicerat: 2013-05-30 / 15:13:00 | Kategori: Allmänt
Dessa bett rider jag på just nu. Det enda bett som gick att rida på förut var det anatomiska D-ringsbettet faktiskt, nu är det värst. Antar att det bli för vänligt i munnen så han vågar dra och det blir en ständigt dragkamp. Har dock inte provat det på säkert två veckor, så ska ge det någon chans till.
 
Det tvådelade, ganska tunna med små ringar är det som fungerat bäst faktiskt. Han är riktigt nöjd på det och vågar ta ordentligt stöd, även fast det blir liiite dragkamp i galoppen pga. överladdad ponny. Det tredelade med sötmalm brukar jag numera hoppa på med vetskapen att det blir lite mer brytning och rörlighet, vilket kan behövas då han lätt blir lite stum i munnen när han blir pigg. 
 

Städat stallet!

Publicerat: 2013-05-29 / 20:39:43 | Kategori:


Vilket väder!

Publicerat: 2013-05-29 / 18:37:23 | Kategori:


Mitt Dyon

Publicerat: 2013-05-29 / 14:59:00 | Kategori: Allmänt
Hade tänkt att fota och utvärdera mitt Dyon någon gång här i veckan, vet att det är eftertraktat då det inte finns så mycket info på internet faktiskt! Ska ta mig ut och fota lite fina bilder på det och lite så.

 
 

Min fina kille

Publicerat: 2013-05-28 / 14:49:16 | Kategori: Allmänt
Tävlade i Näset i helgen och min ponny var himla fin. Han har varit väldigt av i munnen senaste månaderna men det har börjat lägga sig och nu i helgen så var ham himla fin på bettet! Han hoppade riktigt bra trots den otroliga hettan.

Kom 2:a i LC och i LB fick vi med oss bakbommen på oxern ut ur den andra kombinationen i omhoppningen. Han var lite kort in så han räckte inte ut över den oxern, helt enkelt.
 
 

Skillnad 6 månader

Publicerat: 2013-05-20 / 22:56:57 | Kategori: Allmänt

Mål

Publicerat: 2013-05-19 / 19:33:25 | Kategori: Allmänt

Dressyr

Publicerat: 2013-05-14 / 23:14:01 | Kategori:

Idag fick påni sig ett redigt dressyrpass. Han var sinnessjukt stark och efter säkert 200 övergångar (skojar inte) blev han inte lika hängandes i munnen. Har bestämt mig för att rida med sporrar så lite som möjligt, jag blir så lätt lat med dem! Sen får jag typ en chock när jag tar av dem .. ;)

Trots sportlösa stövlar så gick han fram riktigt bra. Lite extra svårt då jag inte kan rida med spö i dressyren, då blir det häst på två ben 90% av tiden .. Haha.

Myste i stallet till 11, fortsatte mitt ryckningsprojekt! Han hade perfekt man i somras men nu är den kaos, sanslöst tjock alltså.


Sture vill ha

Publicerat: 2013-05-12 / 00:34:42 | Kategori:

Såg detta nyss, dör så gulligt! Sture har sagt till mig att han vilja instagram, men han har ju inte ens en telefon! ;)


Östjämten 4 Maj

Publicerat: 2013-05-10 / 19:53:38 | Kategori: Allmänt
Är han inte för fin min lilla ponny? LC 0+0 och i LB 0+4 pga kommunikationsmissuppfattning. Världens längsta ord? Haha.
Inget fel på kapacitetet må jag ju säga. Vad tycker ni, visst har han blivit fin? :)

Inget Horseworld för mig

Publicerat: 2013-05-08 / 19:31:00 | Kategori: Allmänt
Skaffade Horseworld, men nej - tänker inte alls blogga där.

Dåligt upplagt tyvärr och inga möjligheter till unik design eller något, riktigt tråkigt och jag tror jag skulle tappa läsare på ett byte dit.

Ska jag någon gång byta så byter jag till Horsespot eller eget .SE domän, inget annat.

Allt för att mina läsare skall stanna.

 

Nya favoritbilden

Publicerat: 2013-05-07 / 00:02:24 | Kategori: Allmänt
Åå, han ärså fin min lilla skruttponny, haha! Inte perfekt, men han gör vad som krävs och kämpar för det.
En riktig fighter!

Fråga

Publicerat: 2013-05-06 / 21:55:04 | Kategori: Allmänt

Tycker ni jag ska byta portal till Horseworld.se

  • Ja
  • Nej

Freeblogpolls

More polls: Free poll

 

Min ponny har blivit tokig

Publicerat: 2013-05-06 / 01:26:56 | Kategori: Allmänt
Herregud, tävlingen i Lördags var kaos och all skuld på ponnyn!
 
Fick först lite dåligt samvete för att han kändes så trött, men ack så fel jag hade. Typ världens gladaste ponny väl på banan och det resulterade i en 3:e plats trots några missförstånd i omhoppningen (några kråksprång). 
 
För att inte tala om LB:n. Ännu galnare häst, ska citera Stures tankar: "Okej, nu har jag varit här åtskilliga timmar, nu får vi det här äverstökat. Jag tar saken i egna hovar så blir det nog bra". 
Jag höll inte riktigt med där, för alltså - om vi ska summera det lite kort: två språng i kombinationen, omhoppningssväng till ett jättesvårt plank och ett stopp eftersom han bjöd i rikting mot hinderstödet. Allt detta eftersom det inte gick att styra. Alltså herregud, jag blev helt paff för jag har aldrig varit med om att han har hållt på sådär. Han ville sköta allt själv och jag hade ingenting att säga till om i stort sett. Sen är det ju lite lustigt att vi kommer hur fel som helst på ett hinder och han bjuder trots att hinderstödet är i vägen. Som tur var stannade han ju, och tur var väl det!! Han får ta på sig det stoppet, hadae jag kunnat styra hade jag inte tagit det, utan lagt en ny anridning .. Vad ska man göra när han är okontrollerbar och bjuder trots att det aldrig skulle gått?!
 
Får glädja mig av att han alltid ställer upp och att det var ett bra val av honom i det där läget!
 
Han har blivit så stark att jag inte vet vad jag ska göra, haha. Eller jo, jag har hittat en lösning. Kör med pelhamet på difference-tränset, red på det idag och det kändes skitbra! Ska lätt börja hoppa med det, i alla fall på tävling. Hade seriöst alla kilogram häst i handen i lördags .. haha.
 
Men vet ni vad det braiga är? Trots mitt hinderstödsstopp så blev vi placerade, 4:a! Inte illa, trots en sån katastrofal runda av både mig och ponnyn. Man kan ju skryta om resultatet, sen behöver man ju inte säga så mycket mer om resten, ifall någon frågar .. ;)
 
Sture ba: Fullt ös medvetslös!!!!

Tar tag i bloggen

Publicerat: 2013-05-05 / 17:18:21 | Kategori:

.. Inlägget ni alla har väntat på va?

Haha, ska försöka ta tag i bloggen nu och ny design är på väg! Oooh.