Hemsk träning, hua!

Publicerat: 2013-01-31 / 21:49:42 | Kategori: Allmänt
Lovade mig att inte rida så dåligt som förra gånger, vilket jag faktiskt inte gjorde.

Men ponnyn? Fy sjutton vad besviken jag är på honom. Eller, egentligen inte hans fel att hans nerver spökar, men han blir så sinnesjukt nervös att han blir helt blockerad. Han tar inga förhållingar, drar i tyglarna och är allmänt stel i sidorna och i nacken.

Senaste veckan har jag bara trimmat, och både igår och i förrgår gick han klockrent. Mjuk, avslappad i nacken och känslig för hjälperna och sidvärteshjälper. Sitter och sliter som ett djur här hemma också står vi på noll igen när vi ska använda våra nya kunskaper på hoppträningarna
Detta gör i sin tur mig blockerad. Jag rider av och på hela tiden och allt blir bara dragkamp. Försöker hålla kontrollen genom att hålla honom i munnen och samla men han trotsar bara (såklart) och det hjälper inte alls, det blir sämre. Jag vågar inte rida snabbt på en häst som jag inte har kontroll över.
 
Behöver verkligen någon annan som kan rida honom emellanåt, nu går det bara utför och jag förstör hästen när han blir för svår för mig.
.

 
 
 
 
 
 

Tävling med bloggcrewet!

Publicerat: 2013-01-31 / 21:18:00 | Kategori: Mitt Bloggcrew
373895_575568592456878_1369566592_n
Ta den grymma chansen och var med och tävla om ett Dyonträns working collection med clips, valfri färg och storlek. Tävlingen är i samarbete med Cheval Ridsport.

Det du behöver göra för att delta är att:
- Gilla Cheval på facebook.

- Gilla våran sida på facebook.

- Kopiera bilden i inlägget och lägg ut den på din blogg/fb/bdb etc och länka till detta inlägget och chevals hemsida, går även att vara med om du inte har något av detta..

- Kommentera inlägget att du är med och länka till sidan där du lagt upp bilden.

Såklart behöver du endast anmäla dig till tävlingen på en blogg. De samarbetande bloggarna är: annastaaf.blogg.se, carolinebagfeldt.se, moajonsson.blogg.se, oliviajonzons.blogg.se, tsjolinder.blogg.se.

Tävlingen avslutas den 20 februari.


Instagram

Publicerat: 2013-01-28 / 21:31:16 | Kategori: Allmänt

Glöm inte att följa mig!
@annastaaf


Anatomiskt D-ringsbett

Publicerat: 2013-01-28 / 20:37:56 | Kategori: Allmänt

Pappa kom hem med detta, taaaackiii!!
Kan bara säga att det är det bästa bett jag suttit i munnen på min oroliga, känsliga ponny. Det blev en helt ny ponny att jobba med!

Ligger riktigt bra i munnen, rekommenderas verkligen!


Filmen från träningen

Publicerat: 2013-01-28 / 19:05:00 | Kategori: Filmer
Jag har aldrig någonsin ridit så här dåligt, menmen. Här får ni se!
Typ innan han stannar, han glider åt höger och jag drar i vänster tygel så han blir helt sne, också bromsar jag in honom framför hindret?!
Usch, ska aldrig någonsin rida såhär illa igen!
 
 
 
 

Hästliv i norrland

Publicerat: 2013-01-28 / 14:33:00 | Kategori: Allmänt
Haha, tanken slår mig rätt ofta hur det är att ha häst i Norrland jämfört med de störra hästområdena som finns, kring Stockholm och Skåne.
 
De flesta människor i hästvärlden håller så hårt vid att man ska rida på olika underlag för att hästarna ska må bäst, hålla bättre, slippa hältor osv. Menar inte att man ska galoppera på asfalt 8 dagar i veckan, men jag tror ni förstår.
 
Jag har aldrig haft tillgång till ridhus (Hoppträning en dag i veckan iofs.). Vintertid rider jag bara på hårt underlag, hårda vägar och en hård, skottad ridplan. Jag har aldrig haft halta hästar. Ojoj, det finns så många människor som skulle tro ett dens häst skulle bli halt av att titta på min skottade ridplan, men faktum är att jag rider där kanske 3 dagar i veckan. Hoppar även några gånger per vinter. Allt markarbete genomförs där och när jag inte rider på planen så är det någon väg som gäller, och de är oftast nyskottade och däremed ganska hårda.
 
Men vad har man för val? Rida i snön går inte heller, Sture är för ofokuserad och kliver bara av sig skorna. 3 skor rök på loppet av en månad, på grund av att han hade gått i snö.
 
Hur gör ni nu på vintern? Spenderar ni största delen av tiden i ridhus?
 
 
 

Drömoutfit!

Publicerat: 2013-01-28 / 00:38:01 | Kategori: Allmänt
Det här är in absoluta drömoutfit, så himla mycket min stil!
 
 
 
 
 

Skritta på spåret

Publicerat: 2013-01-27 / 22:55:26 | Kategori: Åsikter
Läste nyss Kristina Wargs inlägg om att skritta på spåret, tycker det är intressant att ta upp!
Här hittar ni hennes inlägg
 
"Något jag tycker att man borde ändra i det svenska systemet på framhoppningar är regeln att man ska skritta innanför spåret. Internationellt så skrittar man i princip alltid längs spåret, vilket jag tycker är bäst då man vet exakt var man har har dem i så fall. Det är mycket säkrare att hålla lite avstånd ut från en häst som skrittar längs spåret än att behöva klämma sig bakom ett ekipage som skrittar precis innanför."
 
En allmän regel är att man ska skritta innanför spåret för att inte vara ivägen.
Ni ska bara veta vad jag har funderat på den här regeln, den är usel.
För inte är den säker heller för den delen. Personligen har jag och skulle aldrig klämma mig in mellan väggen och ett ekipage i trav eller galopp, aldrig.
 
Detta får mig att vilja ifrågsätta denna regeln då jag tycker det är hundra gånger lättare att smidigare om skrittande ekipage faktikst kunde hålla sig mot väggen, då vet man vart man har dem. Och allvarligt talat, hur många gånger rider man på spåret för att rida på ett hinder? Det gör inte jag i alla fall. Jag hoppar hellre fram med lite snävare anridning, och då är det inte så kul om någon skrittar där.
 
Själv brukar jag skritta på spåret, så långt ut mot väggen i ren respekt, men jag blev snäsigt tillsagd en gång och det är ju inte heller så kul. Red då på en ponny som var lite bakskygg och jag ville verkligen inte ha någon som susade förbi henne på insidan för då blev hon rädd.
 
Jag vill verkligen att reglerna ändras, vad tycker ni?
 
 

Vilken skulle ni rekommendera?

Publicerat: 2013-01-27 / 16:35:06 | Kategori: Allmänt

Försöker fortfarande lista ut vilken jag faktiskt vill ha. Vilken skulle ni rekommendera? Har bruna stövlar och blå kavaj.


Häst nummer ett klar!

Publicerat: 2013-01-27 / 15:37:01 | Kategori: Allmänt

Har nu ridit Sture, han var väldigt spänd. Red ut men det släppte mot slutet och han slappnade av bättre.

Mycket galopp blev det, upp på berget :)


Utedag

Publicerat: 2013-01-26 / 21:27:43 | Kategori: Allmänt

Denna dag har tillbringasta utomhus, ingen tid sittandes på min ponny, hann inte :(

Åkte massa skoter, träffade lite kompisar och haft det riktigt trevligt.

Håller på att skriva ett litet inlägg om min syn på ett viktigt moment inom tävlingar, ni får veta mer om det när det publiceras :D

Vi har även lite planer som kommer ske inom bloggcrewet, ska dessutom presentera vår sista medlem som valts ut!


Hej bloggi!

Publicerat: 2013-01-26 / 00:57:33 | Kategori: Allmänt

Dagen spenderades i skolan och sedan på birsta!
Hittade inte så mycket, blev två par jeans, en skjorta, kofta och en supersnygg tröja från GANT. :)

Blev ingen klubbis imorgon för min del, galopperar upp på berget istället!


Träning

Publicerat: 2013-01-24 / 22:17:16 | Kategori: Allmänt

Ponnyn var inte alls taggad. Jag red sämst och hade ingen koll. Red i undertempo och plockade massa, riktigt besviken på mig själv.

Kommer film senare så får ni se hur uselt jag red!


Pluggar som en tok!

Publicerat: 2013-01-23 / 22:46:09 | Kategori: Allmänt
Har just gjort gymnasievalet! Är grymt nöjd med mitt val. Blev övertygad när jag alldeles nyss blev övertygad av en supergullig tjej.
 
Detta med all gymnasiehysteri har faktiskt gjort mig mer fokuserad på skolan, vilket känns bra faktiskt. Lär mig saker på lektionerna och slipper faktiskt plugga som en tok hemma dagen innan prov. Gjorde även första nationella i måndags i svenska, muntligt.
 
Annars så kör jag på men träning imorgon och klubbis på lördag där jag förmodligen hoppar 90, blir kul! Saknar att tävla nå fruktansvärt och det blir spännande att få hoppa igenom en bana. 
 

Stallfri

Publicerat: 2013-01-21 / 20:23:17 | Kategori: Allmänt
Sov riktigt dåligt inatt, därför riktigt trött. Har stallfritt och nu ska jag lägga mig!
 

Tittar tillbaka

Publicerat: 2013-01-20 / 21:19:23 | Kategori: Allmänt
Gick in på en av mina lite mer privata bloggar, sedan i höstas.
 
Började skriva där för jag mådde sjukt bra, hela jag var som ett vandrade lyckopiller och jag hade sån otrolig energi till allt. Sen hände det något, och det märks så tydligt på bloggen hur allt ändrades. Får lite rysningar. Det var inte lätt där en tid vill jag lova! Red nästan ingenting alls och jag var aldrig hemma på helgerna.
 
Faschineras ändå över hur känslorna sitter kvar när jag läser igenom mina texter. Kanske publicerar lite utklipp här, i framtiden. Det gör ont att minnas.
 
Kanske, kanske om någon är intresserad så kan jag berätta hela historien, även om det är jobbigt att minnas.
 
Utklipp från den bloggen;
 
"Måste få skriva, för jag är rädd."
 
"Orkar inte andas, har glömt hur man lever. Nothing worth fighting for- och jag orkar inte ändra på något heller, får väl bara skylla mig själv. Tror ingen egentligen förstår hur jag mår, knappt mig själv. Det är sådär skumt och konstigt, jag låser inne mig själv och mina känslor. Jag älskar den här bloggen, jag älskar att skriva. No one gives a shit om mitt dravvel, men jag mår på nåt sätt bättre av att sätta ord på hur jag mår. Ibland skriver jag även i dagboken, men oftast är jag så trött att jag inte orkar alls."
 

Jämförelsefilm

Publicerat: 2013-01-20 / 20:34:42 | Kategori: Filmer
Slängde ihop en snabb film på hur skilnaden är i traven och i galoppen. Hoppas det syns lika mycket som det känns.
Hans trav är förskräckligt dålig, och den har varit likadan sedan han kom :/ Lite jobbigt.
Galoppen har dock blivit rund och han vågar tar för sig mer, det gillas!
 
Fil

Ponnyn igår

Publicerat: 2013-01-20 / 19:26:15 | Kategori: Allmänt
Kravlöst på plan, han var i alla fall fin i sin Timråoutfit! :D
 

Bloggen vilar!

Publicerat: 2013-01-20 / 00:12:13 | Kategori: Allmänt

Är med vänner, bloggen vilar. :)


Utmaning

Publicerat: 2013-01-19 / 13:43:12 | Kategori: Allmänt

Rider med en gummisnodd som tyglar, utvärderar senare!


Haha, gammal videoblogg!

Publicerat: 2013-01-18 / 19:01:00 | Kategori: Allmänt
Hittade igen denna, lite roligt att lyssna på, trots att jag HATAR att höra mig själv. Lite pinsamt sådär.
Mycket har hänt sedan dess säger jag bara!
 
Tycker ni att jag pratar norrländska? ;)

Blå/Brun

Publicerat: 2013-01-18 / 18:51:05 | Kategori: Outfit
Dör lite över denna outfiten, sååå min stil! Brunt & Blått <3
 
 

Vet ni vad jag hade idag?

Publicerat: 2013-01-18 / 16:29:00 | Kategori: Utrustning
Hade på mig min kavaj som jag fick i julklapp på skolan!
 
Snyggt, coolt eller kanske bara fult?
 
Ignorera att jag ser ut som en fjant på alla bilderna .. ;)

Filmen

Publicerat: 2013-01-17 / 23:51:00 | Kategori: Filmer
Har kämpat som en jäkel med denna filmen, så nu hoppas jag ni gillar den och kommenterar ;)
Klicka på kugghjulet så kan ni få liiite bättre kvalité.
 
 
 

Träningen i stora drag

Publicerat: 2013-01-17 / 23:09:00 | Kategori: Allmänt
Träningen gick över förväntan! Lite stark emellanåt men han var lydigare än han var i höstas.
Vilan har varit susen för lillponnyn.
Hade inte riktigt orkan i slutet, syns i filmen hur han dör en aning och vi tappar distanserna på det lila räcket mot blågula oxern.
 
Har inte så mycket mer att säga, han var i alla fall väldigt avslappnad i nacken, även i traven som är hans svagaste gångart. Tänkte visa ett litet klipp på hur jobbig han kan bli i traven senare.
 
Några prints från filmen som beräknas vara uppladdad inom en halvtimme :)
 
åå, juste, visst blir man lite glad när man hittar det här? :love: :D

Fråga

Publicerat: 2013-01-17 / 22:40:00 | Kategori: Frågor & Svar
 
Min kusin är Sofia och henne hittar ni här.
Hon är otroligt viktig del i min och Stures utveckling. Utan henne hade jag inte alls varit där jag är idag!

Kvällsgöra

Publicerat: 2013-01-16 / 23:22:00 | Kategori: Allmänt

Fick detta schabrak ikväll av min fina kusin. Hon red för Timrå förut och hade detta när hon red i laget.

Kvällens underhållning blev därför att sprätta bort hennes namn och det blev faktiskt riktigt bra! Inte alla som har så snälla kusiner ;)

Ska stryka det någon dag så att fodret jämnar ut sig så kommer det se supersnyggt ut :D


Bloggar jag läser

Publicerat: 2013-01-16 / 16:08:00 | Kategori:
Läser de flesta stora hästbloggarn, men jag tänkte tillänga ett inlägg åt några andra bloggar jag gillar starkt!
 
http://hoppryttarnas.wordpress.com/
Stella & Karolina - Mysig blogg och bra uppdatering. Mycket bilder och jag känner Karolina sen jag var i Vittinge i somras. Sjukt go tjej som hanterar och rider sina ponnysar otroligt bra!
Stella har jag pratat med någon gång, verkar jättesnäll och har fina ponnysar som hon rider superbra. :)



http://svelandersson.blogg.se/
Jonna Svelander - Tjej som rider på samma klubb som jag, och som jag småstalkat litegranna. Vet att hon har kämpat som ett djur med sin ponny Gunne och är en tjej som inte ger upp i första taget.
Köpte ny ponny i samma veva som jag och det är hon så värd! Vad jag vet går det riktigt bra och denna tjejen har en fighting spirit att akta sig för! Hatten av, avgudar verkligen henne.
 

http://klarrs.blogg.se/
Klara Levenstam - Supersnäll tjej som jag träffade i Vittinge, och som tvingades dras med mig i några dagar. ;) Rider sin fina storhäst Wendy och är väldigt medveten i sin ridning. Gillar hennes blogg där hon skriver rätt utförligt om ridpassen och bloggen är fylld med fina varierande bilder. Sen har hon utrustning to die for ...
 

Bloglovin'

Publicerat: 2013-01-16 / 13:38:43 | Kategori: Allmänt
Glöm inte att följa mig via bloglovin'! :)
 
Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin

Ponnyakuten 4 avsnitt 1

Publicerat: 2013-01-15 / 21:47:00 | Kategori: Åsikter
Börjar inlägget såhär: Vilka tomtar..!!
 
Blev lite upprörd och mållös efter att ha sett första avsnittet av den fjärde upplagan av Svt:s Ponnyakuten.
Utan att överdriva så vill jag tyvärr påstå att det har gått liten aning för långt. I början var jag helt frälst av ponnyakuten och majoriteten av problemen var hanterings- och lastningsproblem med gulliga ungdomar som faktikst behövde hjälp då problemen var jobbiga för dem och gjorde deras vardag begränsad.
Programmet var ödmjukt och någonting speciellt. Vanliga undomar med problem som faktiskt var intressanta att följa genom seriens gång.
Det var 2009.
 
Tre år senare ser vi ungdomar som jag faktiskt tror provocerar fram problem för att komma med i tv. I alla fall litegrann. Jag ska inte dra alla över en kam, det fanns faktiskt några "riktiga" problem med i programmet men de allra flesta problemen var .. speciella. Reagerade mest på hon som inte kunde sitta ner, blev arg på hästen och drog den i munnen, samt svor åt den. Sen blev hon uppmuntrad som "en liten fighter" av Tobbe Larsson.
 
Personligen är jag inte heller ett dugg intresserad av att se en problemhäst som anses vara en bitch, när ryttaren och dennes familj inte ens har sett att häststackaren har skav efter sporren.
Sen fanns det fler exempel på stackars barn som skämmer ut sig själva, tycker så synd om dem, Det borde finnas någon vuxen som kan stoppa dem innan de väljer att söka till programmet. Eventullelt försöka hjälpa till efter bästa förmåga då mååång problem är så simpla. Vad har Tobbe som gör att en ryttare kan våga galoppera? Det finns åtskilliga duktiga tränare, mentala som ridlärare i det avlånga landet som faktiskt är pedagogiska nog att kunna lösa sådana problem på bara någon vecka.
 
Kanske var fler än jag som dessutom såg personer som inte kunde rida?
Tycker så synd om dem, ärligt talat. Sen läggs skulden på hästen. "Tobbe säger att min häst är för svår, och jag borde lära mig rida på en lugnare häst." Fast jag tyckte inte hästen verkade särskillt svår? Den agerade på ett sätt som hästar bör göra i liknande situationer och det den gjorde var inte olämpligt.
En sak om man nu accepterade problemet hos ryttaren, men att hästen pekas ut som syndabock är fel. Tobbe har menat på, att alla problemen ligger hos ryttarna, men han säger emot sig själv vissa gånger. Att han bryter sitt egna koncept för att det ska låta bra och få mer medlidande med ungdomarna.
 
Just nu är det inte bra tv. Vill dock fortfarande tilägga att det fanns massa problem som är vettiga, tycker dock synd att det inte är dem vi får se och fördjupa oss i. Egentligen, är det ju inte SVT:s fel heller, utan de som söker. Fast å andra sidan är det ju SVT som väljer ut vad som ska visas. Ponnyakuten har tappit sin prestige, just nu är det bara ett sätt för ungomar att visas i tvrutan för att bli "känd". För mycket fokus läggs på de ointressanta problemen som egentligen ligger hos hästägarna.
 
Är tveksam till om jag tänker följa denna säsong på samma sätt som jag följde den tidigare.
Riktigt tråkigt då jag älskar Ponnyakuten och hela konceptet, men just nu svajar innehållet. Rejält.
 

 

Åh ♥

Publicerat: 2013-01-15 / 20:28:37 | Kategori: Allmänt
"Älskar din blogg, och din ponny är verkligen jättefin! du är en av mina ''bloggförebilder''!<3"
Skrivet av: Karin  Ågren.
 
Jag blir så lycklig i mitt lilla blogghjärta. Att allt slit och alla timmar framför datorn lönar sig, det är fantastiskt. Något alla borde få uppleva! Detta var en av alla de fina kommentarerna jag fick in där jag bad er om råd vad jag skulle skriva om. Tack ni som hjälpte till!
 
Bloggen har förresten brakat upp sig på plats 17 i Sundsvall! Happiness overload .. ;)


Träning på Torsdag, osv.

Publicerat: 2013-01-14 / 23:49:00 | Kategori: Allmänt
Tränar för bästa tränaren Pia på Torsdag!
Första gången sedan November så det blir riktigt kul och se hur ponnyn sköter sig när han får se lite hinder igen. Har en bra känsla i kroppen av att han kommer sköta sig exemplariskt men det återstår att se ;)

Ska be mamma filma med min iphone, kan ju bli intressant men det skulle vara kul att visa er! :)

Tycker det är viktigt att man vågar stå för sin ridning och lägger upp även fast det inte ser så bra ut alla gånger. Hellre att man accepterar sina svagheter och tar tag i dem än att man ska försöka dölja dem. Det här är min blogg och ni ska få se allt. Även om jag rider urkasst så ska ni få se de filmerna också. Det lovar jag er!

Vill också säga tack, till alla fina ord jag hela tiden får. Jag mår så bra och det är så roligt att logga in på bloggen och läsa era fina kommentarer. Går in på era bloggar hela tiden och ni är så gulliga! :love:
Tack för att ni tror på mig!
 
 
 

Gymnastik

Publicerat: 2013-01-14 / 23:40:09 | Kategori: Allmänt

Red mycket gymnastik och töjde mycket på honom idag.
Skrittade friskt länge för att han skulle bli riktigt varm i den tjugogradiga kylan. Travade sedan över upphöjda bommar och jobbade honom på volter i bägge planhalvorna. Det gick så bra så jag avancerade till lite studs. Han var riktigt fin, pigg på hinder men reglerbar.

Mot slutet fick jag lös honom i bogarna och han gjorde perfekta öppnor i höger varv, lite knackigare i vänster men det kommer nog det också! :)


Vad vill ni se mer av här på bloggen?

Publicerat: 2013-01-14 / 18:48:56 | Kategori:
Har massor av idéer att fylla ut bloggen med, men det skulle vara roligt att höra vad mina läsare helst vill läsa om! :D
Ös på med tips, kommer ge ut en länkning till någon av er som tipsar!

filmer, bilder, träning, upplägg, åsikter, tävlingar, önskebilder osvosv.
 
 
 

Lite kort ang. bloggcrewet

Publicerat: 2013-01-13 / 19:00:00 | Kategori: Allmänt
För att göra det lättare och mer strukturerat har vi nu gjort en gemensam mejl.
Dit kan ni mejla för att ansöka om att bli med i bloggcrewet och vi kan lätt plocka ut intressanta aspiranter.
[email protected] - Det är där ni kan nå oss, berätta lite om er själva och din blogg.
 
Krav:att inte bo i Sundsvall eller Kalmar och ha minst 100 unika besökare / dag.
 
Även alla ni som redan hört av er, skicka ett mejl så vi har alla ansökningar på ett och samma ställe!
Tack, fina läsare, för den otroligt positiva responsen!
 

Ponnyn idag

Publicerat: 2013-01-13 / 17:21:08 | Kategori: Allmänt

Såhär såg ponnyn ut idag!


Vi välkomnar ännu en blogg!

Publicerat: 2013-01-13 / 12:13:02 | Kategori: Allmänt
Vi kan presentera ännu en blogg nu i vårt bloggcrew!
 

Hola läsare!

Publicerat: 2013-01-12 / 20:11:42 | Kategori: Allmänt
Började dagen med att kliva upp tidigt, för att vara jag. 11, faktiskt. Klev upp och åt frukost och sen satte jag mig vid datorn och fixade med menyn ->
Är inte ett dugg nöjd, men nu orkar jag inte ändra nå mer! ;)
 
Sture fick sig en lååååång tur idag. Galopp och trav över 8 kilometer upp till Myckelsjö, sjukt fint väder och allt. I början var han helt uppskruvad. Hög nacke och gick inte fram för skänklarna och kollade på allt efter vägen. När vi kom upp i skogen blev han mer avslappnad och började söka sig neråt. Skiftade mellan trav och galopp med övervägande galopp hela vägen upp till sjön. Vände och travade hela 8 kilometer hem, han var tröttare och däremed mer avslappnad så han travade på fint och sänkt huvud hela vägen.
 
Han var så blöt så jag ställde in honom i boxen hemma. Det hade frusit på honom så hela hästen var vit av frost! Han fick ta på sig fleecetäcket och mysa i boxen med lunchhöt.
 

Mitt bloggcrew

Publicerat: 2013-01-12 / 19:55:00 | Kategori: Mitt Bloggcrew
 
Jo, nu är det så att vi har startat ett bloggcrew. Något vi inte sett i hästbloggvärlden innan så vi är nog först med detta. Har kommit i kontakt med Olivia & Caroline och vi har nu kunna gjort detta möjligt, och idag kan vi presentera detta. Vi har idén om att ha fem bloggar, just nu är vi bara fyra. Hör av er till mig om det är så att ni är intresserade att vara med i vårat crew, så kan vi prata om det.
Vi har precis även tagit in bloggen Similar.blogg.se, men allt är inte riktigt klart än!
 


Vad innebär detta bloggcrew?Jo, det är så att vi på ett sätt samarbetar tillsammans och vi kommer att göra roliga saker tillsammans. Eftersom vi bor på olika ställen kommer det förhoppningsvis dra in fler folk i detta. Vi kommer t.ex ha diskussioner kring ett ämne, sedan ha en tävling om ämnet, tips och andra roliga saker. Vill man höra fler tankar om just denna punkten kan man klicka in på en annan i vårt bloggcrew osv. Vi kommer även tillsammans ha lite bloggtävlingar för att göra det extra roligt .
 
Vi är lite nya på detta, vi har sett det innan men aldrig i häst-bloggvärlden och tyckte det skulle vara en rolig sak att testa. Och vi hoppas såklart att ni hänger med och ger oss både positiv och negativ kritik, tips på vad just ni vill läsa om, vinna osv.
 
Klicka på bilderna för att komma till bloggarna :)
 

Vad gör man inte?

Publicerat: 2013-01-12 / 12:31:27 | Kategori:
Hittade denna bilden, tyckte dock att det var synd att inte jag var med. Så jasg tog saken i egna händer och fixade det!
 



Schabrak ♥

Publicerat: 2013-01-12 / 01:04:26 | Kategori: Allmänt

Kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar mina schabrak.

Kan absolut inte få för många ♥


Hann inte blogga

Publicerat: 2013-01-11 / 08:15:11 | Kategori: Allmänt

Hann inte blogga igår, först red jag och sen somnade jag.

Han var riktigt fin, trots att han stått typ två veckor. Han var riktigt fräsch och blev inte alls trött. Travade tre kilometer och galopperade kanske 800 meter. Han var jättestadig i munnen och slappnade av i nacken, det brukar han inte göra. Tempot i traven var jättebra och jag kunde böja igenom och flytta honom. Han tragglade lite för skänklarna men efter lite bestämda ponnysparkar från min sida dansade han fram för vikten sen.
Smart ponny!


@ stallet

Publicerat: 2013-01-10 / 19:10:24 | Kategori: Allmänt


Såhär glad är jag idag

Publicerat: 2013-01-10 / 09:04:37 | Kategori: Allmänt


Killen som gillar hovslagaren

Publicerat: 2013-01-09 / 17:20:05 | Kategori: Allmänt

Fick en överraskning i stallet idag. Han älskar givits mer än jag trodde så han klev sönder andra framskon också!


Mitt bästa hästminne

Publicerat: 2013-01-09 / 15:18:00 | Kategori: Allmänt
Ett av mina bästa hästminnen är nog mina dagar nere hos Kamensky.
Fick jobba ordentligt mycket med det var väldigt kul och jag lärde mig jättemycket varje dag när vi red för Carro & Lena. Alla var så vänliga och stämningen var så avslappnad och gav så mycket inspiration.
 
Träffade massa trevligt folk och hade det mysigt. Ska fråga om jag får komma dit någon gång i sommar, skulle vara himla roligt. Att få sån bra hjälp och tips av duktiga personer som är omkring en hela tiden är verkligen sååå givande och ger en motivation utan dess like. Carro är utan tvekan den bästa tränaren jag ridit för, utan tvekan. Hon såg direkt mina svagheter och gav mig en superbra start tillsammans med min ponny. Utan henne hade jag inte alls vågat hoppa de höjder som jag har hoppat nu i höst!
 
Åå, vad jag längtar tillbaka! Det är helt sjukt.
 

Hjälmen

Publicerat: 2013-01-08 / 22:14:05 | Kategori: Allmänt

Fått jättemycket beröm för hjälmen, tack! Kul att ni gillar det och så många fått inspiration. Köpte blinget från Kyro Riding Gear i Globen. En påse innehåller 100 stenar och jag klarade mig precis på två påsar, dock har jag mellanrum på ca 2 mm mellan mina stenar för att de ska glittra mer.

Har använt limpistol då det är enklast att jobba med och lätt att ta bort om man ångrar sig eller om det skulle bli fel.

Försökte fota en bild där det visas bra, gick sådärr. Jag valde färgen Smokey Topaz, en mörkbrun sten. Inte riktigt guld, lite mörkare och mer brun.


Blåa schabrak

Publicerat: 2013-01-08 / 20:25:00 | Kategori: Utrustning

Fick en fråga om jag kunde visa snygga blåa schabrak och visst, här kommer dem!

Översta två är Scapa Sports, de två nedanför är Kingsland, nästa två är Hv Polo och längst ner ser vi Equiline.

 

 


Wiiiie

Publicerat: 2013-01-08 / 17:44:30 | Kategori: Allmänt

Bloggen ligger i dagsläget på plats 18 i Sundsvall. Sjukt kul! Antar att jag därmed kan se mig som Sundsvalls största hästblogg..?


Godmorgon!

Publicerat: 2013-01-08 / 05:58:00 | Kategori: Allmänt

Vaknade halv fem och har inte kunnat sova sedan dess. Går istället ner och tar en mysfrukost i godan ro.
Har på min mon ljusrosa mysiga morgonrock och har det bra, det är så himla skönt att vakna av sig själv helt utvilad!

Åker hemifrån halv 8 så jag har god tid på mig i alla fall.


Så snyggt!

Publicerat: 2013-01-07 / 21:51:12 | Kategori: Allmänt

Kolla vad fint mitt treadstoneträns matchade min sadel! Helt kär i färgerna.


Bloggen kommer bli bättre!

Publicerat: 2013-01-07 / 20:53:43 | Kategori: Allmänt

Lovar att bloggen kommer bli ett snäpp roligare att läsa när jag kan rida igen. Har ju inte ridit ett enda pass sen jag startade bloggen, sjukt tråkigt verkligen.

Fokus kommer främst ligga på konditionen när han rids igång. Han har inte tappat mycket under sin vila så jag börjar lite lätt i alla gångarter. Sedan ska far min få skotta ridplanen så jag kan rida bommar och lite sånt, kul! Ska försöka få min lillebror att filma och fota massa till bloggen de gånger jag kommer rida på planen, kommer även visa lite övningar och utvärderingar på dem.

Håller dessutom på att smida lite planer inför Göteborg Horse Show. Skulle vara riktigt roligt att få komma ner och träffa lite folk samt gå på mässan!

Är det någon av er som ska dit? Vilken dag isåfall? :)


Definitivt inte min dag

Publicerat: 2013-01-07 / 19:24:42 | Kategori: Allmänt

Efter incidenten imorse åkte jag hem. Somnade runt ett och sov till halv fem, eftersom jag inte sov något alls inatt. Under tiden fick jag ett sms av hovslagaren att hon var sjuk så ingen sko idag heller...


Mina Stövlar

Publicerat: 2013-01-07 / 17:58:00 | Kategori: Ur Garderoben
Mina Mountain Horse Supreme High Rider Exclusive Line
Glömmer alltid bort ordingen på orden, men det där ska vara rätt. Köpte de i somras då jag var i stort behov av nya stövlar och valet var relativt lätt. Älskar Mountain Horse för överlägsen kvalité och dessa har jag länge suktat över. Sitter slimmade på mina ben och passar oss med rätt smala fotleder. Jag har storlek 37 i mina.

Har bara ridit i mina ett tiotal gånger så de är inte riktigt inridna, så de är lite stela men jag tror de kommer bli sjukt sköna med tiden. Tycker de är mer åt de stilrena hållet än det utstickande hållet faktiskt. Modellen gör de smidiga och foten är väldigt nätt. Har faktiskt inte sett så många med dessa stövlar, så det är lite kul. Älskar för övrigt brunt och dessa kommer matchas med en blå samshield och en blå kavaj till sommaren!
 
Har ärligt talat inget negativt att säga om dessa stövlar. Det är Limiterad utgåva och priset har legat runt 5-6000 kronor.

Visste ni att...

Publicerat: 2013-01-07 / 14:07:00 | Kategori: Konstig fakta om mig
.. Jag är en ensamvarg. Har inga problem med att vara själv och tycker nästan det är skönt att göra saker själv, då känner  jag att jag har kontroll. Älskar dock mina vänner och har jätteroligt med dem!
 
.. Var väldigt speciell som barn. Lekte alltid för mig själv och lyssnade alltid på vad jag blev tillsagd. Tillbringade stor del av mina dagisår med att sopa fram stenar stora som knytnävar under jordvägen som barnen cyklade på, Och det var jag nöjd med.
 
.. Jag skulle alltid vara ledaren när vi lekte lekar som barn. Typ Spirit eller Zira (elak klanledare från lejonkungen), för våra lekar var alltid baserade på någon disneyfilm. Lekte vi lejonkungen var det väldigt viktigt om det var 1 eller 2 som skulle utspelas.
 
.. Och när jag var liten, tyckte jag alltid att jag var det enda smarta barnet som var klart bäst och mest intelligent.
 
.. Nu måste jag sluta prata om min barndom. Har bara varit utomlands en gång. Men varit i både Norge och Danmark utöver det.
 
.. Nu kommer jag inte på något mer.
 

Besluts.ångest.

Publicerat: 2013-01-07 / 12:17:07 | Kategori: Utrustning
Jag må lida av beslutsångest, men det här är nog det svåraste val i prylväg jag tvingats göra.
Älskar bägge, men de är så så olika för att kunna jämföras. Den ska i alla fall passa mina bruna stövlar och min marinblåa kavaj. Ändrar mig varje dag och för stunden lutar det mest åt samshielden.
Vilken tycker ni?

Saker vi måste öva

Publicerat: 2013-01-07 / 11:28:35 | Kategori:
▲ Styrkan. Han har en otroligt stadig och balanserad grundgalopp men han behöver bli starkare för att kunna hoppa upp sig ordentligt. Nu har han väldigt svårt att hoppa på styrka, han hoppar bara på fart, vilket försvårar det för honom i serier och kombinationer.
 
▲ Stabiliteten i formen. Det har blivit bättre men jag letar fortfarande det optimala bettet, tills dess går han på ett ganska tjockt tvådelat. Inte prio ett, men det underlättar i dressyren.
 
▲ Longeringen! Han förstår verkligen inte longeringen. Han blir jättestressad och går in till mitten. Läste i en artikel att Pether Markne tipsade om att longera med Gogue på hästar som har svårt att bjuda på bettet och sänka huvudet. Värt att prova, men då måste vi öva på longeringen!
 
▲ Konditionen. Minst två gånger i veckan ska han få galoppera rakt upp och ner ca 5 kilometer runt travbanan.
 
▲ Bommar! Har inte ridit över hinder på säkert tre veckor så jag längtar att får träna på lite bommar. Simpla bommar som stärkande serier, vill så gärna bärja trimma nu!
 
▲ Min egna blick. Är av naturen lite lätt framåtlutad i ridningen och då ser det verkligen inte bra ut när jag tittar ner såpass mycket som jag faktiskt gör. Det förvärrar hela hållningen.
 

Min vanliga otur!

Publicerat: 2013-01-07 / 08:42:26 | Kategori: Allmänt

Satt på bussen halvvägs in till stan och insåg att jag inte börjar förrän imorgon.
Min vanliga otur! Sitter nu på pressbyrån och väntar på bussen som går om en halvtimme.

Var dessutom nöjd med mina ögonbryn idag, haha ;) första gången typ.


Bilder från September

Publicerat: 2013-01-06 / 23:50:40 | Kategori:
Dessa bilder är från vår andra tävling, hoppade LD & LC, nollade bägge.
Erika Näsberg har fotat.
 

Nyss inkommen

Publicerat: 2013-01-06 / 21:10:47 | Kategori: Allmänt
Kom nyss in från stallet, dock inte mitt egna. Var och red ett litet russto som jag rider en gång i veckan. Hon bråkade lite i början men sen var hon pigg och framåt. Bör tilläggas att hon är endast 4 år, däremed inte mycket krav.
Har inga bilder så ni får nöja er såhär, hihi :)

Word

Publicerat: 2013-01-06 / 12:39:00 | Kategori: Allmänt
Innan jag skulle provrida hästar, var jag jättenervös att jag inte skulle märka om jag hittade rätt.
En klok vän till mig sa då, att det kommer skulle direkt när det var rätt, och vet ni..? It did.
 

Sista tävlingen

Publicerat: 2013-01-05 / 23:32:53 | Kategori: Filmer
 
Detta var sista tävlingen i höstas, så jävla nöjd med denna rundan! Hoppade endast denna klassen, det är bara efter tvåan han blir lite stark. Det syns att jag får ta tag i honom lite.
 
Vad tycker ni?! Tar gärna emot kritik! :)

Svar

Publicerat: 2013-01-05 / 23:15:00 | Kategori: Frågor & Svar
 
Here comes the närbild. ;)
 
 

Anna Staaf är jag

Publicerat: 2013-01-05 / 22:19:13 | Kategori:
Om ni inte redan räknar ut det, så är det faktiskt mitt namn! ;)
Helt värdelös på att skriva presentationer om mig själv, men jag gör det för eran skulle och för att i ska kunna klicka  på bilden i menyn och läsa lite om mig.
 
Jag är född 21 Februari 1997 och är däremed 15 år gammal. Bor i Norrland i en stad vid namn Sundsvall, på en liten gård ca 2 mil utanför city. Började rida som femåring och fem år senare fick jag min första B-ponny. Startade två tävlingar under min B-ponnytid, 3 uteslutningar och 1 vinst. De två åren på B-ponny köpte vi en D-ponny som hade gått LA (?), vet inte helt säkert. Hade D-ponnyn i tre år, gjorde ca 5 starter och kom aldrig runt LD ens.
 
Nog om det, måste försöka berätta lite om hur jag är som person. Skulle kunna beskriva mig själv som logisk och realistisk, ganska blyg och har en väldigt konstig humor. Är väldigt öppen (när jag inte är blyg) och lyssnar gärna på andras problem. Har lite svårt för att uttrycka mig muntligt men älskar att skriva. Har A i svenska så jag antar att jag är bra på det dessutom. ;)
 
Har ganska lätt för mig i skolan, hade meritpoäng på över 270 när jag gick ur 8:an, gör allt i sista minuten eller en vecka för sent. Älskar att fotografera och fick en Nikon d300 av min far i konfirmationspresent. Utöver det så har jag använt Photoshop sen jag var 10 år och jag hängde på Stallet.se. Finns där än idag, dock inte alls som innan. (Stall Twinton för de som undrar och kanske vill besöka. ;) ;)
 
Sjukt lat, älskar att sova och sjukt rädd för vad andra ska tycka om mig. Är besatt av ögonbryn, det är typ det första jag ser på en person. Är bäst på att se sur och och bitchblickar, fast jag nästan aldrig är sur, haha.
Är alltid hes så jag kan låta som en utomjording ibland. (HeööeehhEörrhJ) <- Typ så kan det låta.
 
Har astma så jag kan skratta konstigt eller hosta konstant för att jag blir så tät i luftrören. Är allergisk mot hästar, hundar och katter. Får utslag och klåda vid hudkontakt. Ev astma eller klåda i ögonen.
Pratar jättesnabbt (ingen fara, du får säga "va" 100 gånger om du vill, jag är van.), är världens tråkigaste att sms:a med och är beroande av min mobil. Älskar instagram och kan lätt uppdatera 10 gånger om dagen, brukar dock tvingas behärska mig.
De kallar mig bortskämd och kan ärligt talat inte riktigt fatta varför.
 
Ser detta som enda chansen jag kan spamma bloggen med egopics, så vafan. ALL IN!
Instagrambilder <33333333


Upplägg

Publicerat: 2013-01-05 / 14:16:26 | Kategori: Allmänt

När han får skor ska jag börja jobba honom lite. Inte riktigt trimma, utan jobba. Han har ju stått på vila och bara fått motionerat lite så han har faktiskt inte tappat så jättemycket.

Ska be pappa skotta ridplanen så kan jag börja trimma på bommar om någon vecka sådär. Vi har klubbtävling 23:e så jag tänkte hoppa 90 då. Lite lätt sådär. Inför den tävlingen ska han galoppera mycket på rakspår och stärka sin galopp i undertempo. Det är superbra att jobba dem på vintervägarna den här tiden. Samla ihop dem och i låg form så all energi kommer bakifrån. Man kan även göra mycket övergångar, öka och samla.


Inga planer

Publicerat: 2013-01-05 / 14:03:03 | Kategori: Allmänt

Har inga planer för dagen alls idag. Pratade med Lotta igår och hon kommer och skor på måndag så då kan jag börja rida igen. Saknar att kunna rida nu, verkligen.

Funderar på att ta ut honom men han halkar så lätt utan framskon så jag vet inte om det är någon bra idé.

Nu ska jag ära frukost så får vi se vad dagen har att erbjuda! :)


Fest!

Publicerat: 2013-01-04 / 20:06:14 | Kategori: Allmänt

Väntar på supergod mat. Uppdaterar kanske ikväll och kommer inte hem förrän inatt.


Trampa inte på andra för att bli högre själv!

Publicerat: 2013-01-04 / 04:15:00 | Kategori:
Nä, fyfan nu blir jag lite less!
Framförallt tjejer, kanske killar måste sluta vara så avundsjuka på nätet. Att hela tiden söka bekräftelse och dominans genom att pika sådär lite smått på andra. Självklart inte i verkliga livet, utan på nätet genom våra sociala medier. Detta förekommer överallt, inte bara på bloggar utan vart vi än loggar in. 
 
Pikar som är ren avundsjuka, bara för att man ska må bättre själv och det är så himla töntigt! Istället för att bara säga "fin du är!!" eller "fin bild!" så måste någon viktigpetter kommentera "jag har sett den där bilden på weheartit så du har inte fotat den". Oavsett om det kanske bara var syftet eller budskapet som Lisa Pettersson ville medföra med den där bilden hon la ut på instagram. Och om Lisa nu lägger upp en ny profilbild på sig själv på facebook så behöver väl ändå ingen skriva "oj, vad olik dig du var .." eller liknande, för hur den än är, så är det inte schysst. Lisa la antagligen upp just det fotot för att hon ville att det det skulla representera henne. Ni vet hur det är, man publicerar ju inte de bilderna som man själv tycker är fula och/eller missvisar sig själv. Kan bara prata för mig själv och jag är inte ett dugg fotogenisk och fastnar aldrig på bild så jag vet hur svårt det är när man väl ska försöka egopic'a lite, haha.

Det är det här som blir så fel om någon måste slänga iväg en onödig kommentar om hur man ser ut. Allvarligt, om någon skulle kommentera ett foto som visar dig, och någon skulle säga att du såg "ovanlig", "konstig" eller "annorlunda" ut, så skulle man inte relatera det till något bra. Jag skulle i alla fall inte göra det. Inte alls.
 
Jag tycker att alla borde ta sig en funderare kring detta och faktikst säga ifrån om man ser sådana situationer. Det är nog få i dagens komplexgalna samhälle som har självförtroende nog att få en småelak, lite bitsk mening på Facebook om ens utseeénde. Ge en komplimang eller håll fingrarna i styr. På nätet har alla lite extra lätt att få sin syl i vädret men för det så ska man inte vara taskiga mot andra, det är så sjukt omoget och rent ut sagt pinsamt. 
 
För några månader sedan, hade jag inte alls reagerat på detta men jag vill säga att jag har mognat på mig. Har blivit säkrare på min sak och vad jag vill. Jag vågar säga till när jag tycker något är fel eller om jag inte håller med. Jag kommer låta folk prata, så länge det inte straffar personen i fråga för där gå gränsen. Folk kommer alltid och åter igen- alltid att prata bakom ryggen på oss människor förhoppningsvis är vi lyckligt ovetande. Vi vet alltid sanningen själv och de som står oss närmast kommer tro på oss och inte på allt snack som hänger i luften.
 
Detta citatet är sååå bra, och bör läggas i bakhuvudet; If people are trying to bring you down, it only means you are above them."
 
Vad har ni för åsikter kring detta?

Orkar inte!!

Publicerat: 2013-01-04 / 00:18:52 | Kategori: Allmänt
 
Den här filmen är så fruktansvärt rolig bitvis! Riktigt rolig parodi!

Råkade publicera!

Publicerat: 2013-01-04 / 00:09:00 | Kategori: Allmänt
Inlägget som stog här ett tag, jag ber om ursäkt. Det skulle läggas i utkast också publicerade jag. Typiskt! ;)
Nu ska jag ta tag i massa bloggdesigner som ska göras!

2012 del 3

Publicerat: 2013-01-03 / 13:50:00 | Kategori: Allmänt
SEPTEMBER.
Tävlade. Satte nolla efter nolla med ett enda nedslag.
 
 
OKTOBER.
Hög på livet, kär och lycklig. Red inte alls mycket för vännerna tog för mycket tid och jag var i stan hela helgerna. 
 
NOVEMBER.
Kvalade avd a i LC på sista tävlingen i Timrå. Fick hjärtat krossat, grät, och mådde inte alls bra. 
 
DECEMBER.
Fortsätting på November. Har inte alls mått så bra och har inte orkat göra något på helgerna. Vänner som sviker osv. Hittade mig själv lite mer och kände mig starkare ensam. Praoade med Olivia på Näset och hade med mig ponnyn.

Hiss & Diss

Publicerat: 2013-01-03 / 00:34:53 | Kategori: Allmänt
- Hissar...
- Det nya året! Man blir så full av inspiration och man vill göra varje år till något ännu bättre. Ta vara på det ni har och lita på er själva så har ni ingenting att förlora!

- Intervallträning på snölagda vägar!
Det bästa med denna årstiden är att underlager oftast är jättebra på mindre vägar. Ut i skogen och kör intervaller och galoppjobba hästarna så de får stärka sig inför tävlingssäsongen.
 
Dissar...
- Rida i djupsnö. Det är jättebra träning osvosv, men nej. Vågar inte rikskera det för hästarnas ben och för tappskor. Inte värt det, tyvärr!
 
- Mörkret. Vi går dock in i ljusare tider och förhoppnigsvis är våren nära och alla roliga tävlingar väntar. Hatar att man blir så begränsad pga. vår mörka tråkiga årstid!
 

Innan 2013 är slut ska jag ..

Publicerat: 2013-01-03 / 00:22:56 | Kategori: Allmänt
.. ha hoppat min ponny LA!
Med lite mer styrka så kommer det bli lätt som en plätt. Jag tror på honom.
 
Har ni något ni vill ha gjort innan det nya året är slut? Kan ju vara vad som helst. :)
 

Döööö!

Publicerat: 2013-01-02 / 20:43:39 | Kategori: Allmänt

Så sjukt irriterad, jobbade honom på voltspår och han var riktigt fin. Red på gummipelham och två tyglar för att kontrollera skarpheten. Han hade riktigt bra stöd och var väldigt reglerbar. Tänkte låta honom sträcka ut på den lilla vägen som går bredvid och han kändes väldigt stötig i traven. Saktade av också haltade han .. Hoppade av och anledningen var att han hade trampat av sig en sko i snön .. Han blev öm av den hårda isen i underlaget. Typiskt, gick upp och släppte in honom.

Så jäkla onödigt!!


2012 del 2

Publicerat: 2013-01-02 / 18:40:00 | Kategori: Allmänt
MAJ
Bloggen went bananaz. Jag skrev ett inlägg där jag förklarade varför jag valde ge upp och varför min ponny var tillsalu. Jag ansågs skriva provocerande och blev hänvisad till dataspel. Här kan ni läsa det inlägget.
Tänkte anmäla mig till Näsets tävlingar den 26:e men den 21:a såg jag min ponny åka iväg från kliniken och hon var inte längre min. Jag grät faktiskt inte, jag kände mig glad över att kunna gå vidare och glad över hennes fina hem.
I bilen på väg hem med tom transport spelades dessa ordrader på radion;
You’re out of my life, it cuts me like a knife
I’m wounded and it hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you
You’re out of my life, but did you have to die?
And now it’s too late, too late, too late to say I’m sorry
 
JUNI.
Konfimerade mig och fick en ny kamera och jag var hästlös. Red andras hästar och denn månaden var såååå lång och tråkig. Hittade en ponny som jag senare skulle provrida.
 
JULI
Provridningen var magisk och jag hittade min drömponny, ni vet nog vem ;)
Bodde hos Kamenskys i en vecka och det är en av de bästa veckorna i mitt liv. Lärde mig sjukt mycket på sån kort tid!

AUGUSTI.
Började träna för Pia och jag fick mer självförtroende. Växte som ryttare.

Timrå ridstadion

Publicerat: 2013-01-02 / 18:32:32 | Kategori: Allmänt
Dagen spenderades på Timrå Ridstadion med Lena och hennes familj. Red Jack lite och det gick faktiskt ganska bra! Nu ska jag rida mon egna är det tänkt :)
 

2012 del 1

Publicerat: 2013-01-02 / 14:03:00 | Kategori: Allmänt
Januari.
Sara kom till mig och vi hade jätteroligt tillsammans! Såg fram emot tävlingssäsongen 2012 med mitt gula sto.
Hade tagit tag i ridningen och satsningen på Pärlan på allvar. Var i början lyrisk över att allt gick så bra men även såg träningarna ut såhär;


Februari.


Mars.
Drog upp till Sara och blev uppsatt på Yankee. För första gången. En hoppträning med linjer och studs. Jag överlevde och kul hade jag! 2456 missförstånd men ponnyn var grym och oj vilken känsla jag hade. Kändes skönt inför alla provridningar att ha något att gå på.
Satsade lite halvhjärtat på Pärlan så länge hon var kvar. Hände inte så mycket mer.
 
April.
Inte mycket hände. Red Pärlan som inte var såld. Fotade lite och tränade min sits märkvärt mycket.
Fotade sista (lite busiga) bilderna med Pärlan.


Det här året!

Publicerat: 2013-01-02 / 04:14:48 | Kategori: Allmänt
Detta år kan inte gå fel, jag känner det på mig! Fy tusan, har massa planer på gång och det kan inte bli annat än perfekt. Bra start på bloggen dessutom, kan inte direkt klaga över statistiken på dag ett!
 
Så bloggen, är ni på och kör ett jäkla grymt bloggår här på www.annastaaf.blogg.se?!
 

Svar på kommentar

Publicerat: 2013-01-02 / 03:31:24 | Kategori: Frågor & Svar
Jag använder mig utan Photoshop CS5 eller CS6, beroende på vilken dator jag har. :)
Tack så hemskt mycket!!

Varför denna bloggen?

Publicerat: 2013-01-01 / 21:08:29 | Kategori: Allmänt

Jo, efter en låååång bloggpaus på Teammittsvenska så känner jag mig inte redo att börja blogga där än. Vill börja om på nytt och ta tag i min bloggning innan jag kommer tillbaka dit.


Munsboro Nicholson

Publicerat: 2013-01-01 / 18:06:46 | Kategori: Allmänt
Sture är min Irländare jag fick 6 Juli 2012. Han kom från Irland i April någon gång och har inte alls gjort mycket innan han kom till Sverige. Han är ett såkallat wildcard faktiskt, då vi köpte en ungponny helt utan resultat som tävlingsponny.

Han är född 2006 och har under 2012 gjort 7 starter haft ett nedslag i LC. Vi hann bara hoppa upp till LC iår men vi har tränat betydligt högre under hösten och eftersom han inte har tävlingsrutin så har vi bara tävlat låga klasser för att skaffa oss just rutin. Målet för 2013 är att starta LA och det är absolut inte omöjligt. Han är då 7 år och förhoppningsvis starkare i sin kropp än han har varit iår. Man ska inte överskatta sina ponnysar och det är själv något jag hatar, men jag troor på denna ponnyn och han kommer utan problem kunna gå MSV om några år. Om det är jag som tar honom upp till det klasserna, får vi se. Jag har tre tävlingssesånger kvar att tävla och vi får se hur långt vi hinner i utbildningen.
 
Han är en väldigt personlig ponny, trots att han är valack. Han är lugnt och stabil i psyket men har mycketmycket nerv. Han får panik i situationer med män och han blir väldigt vaksam om någon annan än jag hanterar honom.
 

Snabb

Publicerat: 2013-01-01 / 17:15:24 | Kategori: Allmänt
Följ min blogg med Bloglovin

2013

Publicerat: 2013-01-01 / 04:03:53 | Kategori: Allmänt
Vi välkomnar det nya året och jag börjar blogga på ny adress. Tänkte ta en paus från andra bloggen i en månad och kolla om jag vill blogga själv eller blogga där. :D
Presentationer och lite annat smått kommer så småningom.
 
Gott nytt år på er!